آشنایی با شیرآلات پروانه‌ ای

بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

آشنایی با شیرآلات پروانه‌ ای موضوع این مقاله است که پس از مطالعه آن به راحتی می‌توانید شیرآلات مد نظر خود را انتخاب کنید. در صنعت نام دیگر شیرآلات پروانه‌ ای، باتر فلای ولو است که بیشتر با همان عنوان شیر پروانه‌ ای شناخته شده است. شیرآلات پروانه‌ ای یکی از انواع مختلف و متنوع شیرآلات صنعتی است که کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف دارد. از این محصول برای قطع و وصل کردن جریانات سیالات استفاده می‌شود. به طوری که این محصول بهترین کنترل کننده جریان سیالات است. نوع پروانه‌ ای این محصولات برای تنظیم نمودن جریانات کاربرد دارد. از این مدل شیرها برای تنظیم کردن جریان استفاده خواهد شد. برای خرید این شیرها باید دقت کافی را داشته باشید زیرا شیر پروانه‌ ای باید مقاومت مناسبی در برابر حرارت، فشار و سرعت حرکت و جا به جایی سیالات داشته باشد.

اگر کیفیت این محصول از نوع مرغوب و درجه یک نباشد، کاهش عمر شیر و خوردگی دیسک نیز حاصل می‌شود. نوع دستگیره به کار رفته شده در این مدل از شیرها، از نوع ربع گرد با چرخش 90 درجه‌ای است که با این زاویه به طور کامل باز یا بسته می‌شود.

این محصولات را به عنوان سیستم اطفاء حریق استفاده می‎‌کنند. مصرف عمده این محصولات در صنعت و در جهت مصارف خانگی می‌باشد. دریچه‌های طراحی شده در این مدل از محصول برای، باز و بسته شدن و قطع و وصل کردن جریان است که نقش مهمی دارد. عملکرد بسیار سریع این محصولات مثال زدنی است و یک ویژگی منحصر به فرد و خاص به حساب می‌آید. چرخش به صورت دستی انجام خواهد شد و بر اساس محرکه که بر روی آن متصل است جریان باز و بسته خواهد شد. اندازه کوچک، وزن سبک و هزینه کم از ویژگی‌های بارز شیرالات پروانه‌ ای است که سبب محبوبیت زیاد آن شده است.

آشنایی با شیرآلات پروانه‌ای

انواع شیر پروانه‌ ای

انواع این محصول بر اساس مدل آن به 3 دسته تقسیم می‌شود. در ادامه به انواع آن با بررسی جزئیات خواهیم پرداخت.

  1. شیر پروانه‌ ای فلنج دار: این محصول برای استفاده در فضاهای کوچک و محدود طراحی و ساخته شده است. از آن می‌توان برای کنترل فشار زیاد سیال استفاده کرد تا بتوان به خوبی کنترل را انجام داد.
  2. شیر ویفری: شیر ویفری برای دو یا چهار محل اتصال ایجاد شده است که در بین دو فلنج قرار خواهد گرفت. با چهار پیچ به خطوط لوله متصل می‌شود و ارتعاشات ناشی از سیالات را کاهش می‌دهد. از این مدل برای خطوط لوله پر فشار استفاده نمی‌شود و تنها برای فشار کم استفاده خواهد شد.
  3. شیر لاگ: شیر لاگ از طریق صفحه فولاد به خط لوله انتقال سیال متصل می‌شود. در این مدل حداقل 8 نقطه اتصال وجود دارد که با پیچ و مهره به خط لوله متصل می‌شود. اتصالات محکم این مدل، باعث می‌شود تا در برابر فشار زیاد و دمای بالا تحمل و مقاومت مناسبی داشته باشد.

انواع شیر پروانه‌ ای از نظر نوع عملگر

انواع شیرالات پروانه‌ ای از نظر نوع عملگر به چهار دسته تقسیم خواهد شد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

  1. شیر پروانه‌ ای اهرمی یا دستی: این مدل به صورت دستی باز و بسته خواهد شد که اهرم آن از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده است. چرخش دیسک آن به وسیله این اهرم انجام می‌شود. حضور اپراتور برای باز و بسته کردن این وسیله ضروری است.
  2. شیر گیربکسی: این نوع شیر هم از نوع دستی است اما تفاوت ان با اهرمی، وجود یک گیربکس است که برای باز وبسته شدن از ان استفاده می‌شود. دوام و سرعت این مدل بیشتر خواهد بود. این دستگاه نیز به یک اپراتور نیاز دارد.
  3. پنوماتیک یا بادی: شیر پنوماتیک یا بادی دیگر نیازی به اپراتور برای کارکردن آن ندارد و عملکرد آن با وجود یک سنسور پیش می‌رود. وجود سنسور، جریان سیال را به خوبی تشخیص می‌دهد و به موقع جهت باز و بسته شدن و ورود و خروج سیالات اقدام می‌کند. سرعت کار کرد سیستم در این مدل بسیار زیاد و قابل قبول است.
  4. شیر برقی: این مدل به صورت کاملا اتوماتیک عمل می‎‌کند و دیگر نیازی به اپراتور ندارد. تمامی مراحل قطع و وصل شدن جریان در آن به صورت اتوماتیک انجام می‌شود.

مزایای شیرآلات پروانه‌ ای

از مهم‌ترین و بارزترین مزایا و ویژگی شیرهای پروانه‌ ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. تعمیر و نگهداری آسان
  2. وزن سبک
  3. تحمل و مقاومت بالا
  4. افت فشار پایین
  5. آب بندی عالی در شرایط محدود و بسته
  6. عدم نیاز به فضای زیاد برای نصب
  7. استفاده به روش دو جهته

انواع شیر پروانه ای

اجزای مختلف شیر پروانه‌ ای

اجزای تشکیل دهنده این محصولات بر اساس موارد زیر خواهد بود که هر کدام را بررسی خواهیم کرد.

  1. بدنه: بدنه از اصلی‌ترین و مهم‌ ترین بخش یک شیر پروانه‌ ای است که اجزای دیگر بر روی آن نصب می‌شوند.
  2. سیت: سیت یک لایه است که در بین بدنه و دیسک دستگاه قرار گرفته است که بر روی دیسک قفل خواهد شد. آب بندی با توجه به آن انجام خواهد شد.
  3. دیسک: وسیله‌ای که جریان سیالات را قطع و یا متصل می‌نماید دیسک نام دارد. این وسیله به صورت 90 درجه‌ای حول محور شفت دستگاه به چرخش در می‌آید.
  4. محرک: محرک در اکثر این وسیله‌ها به صورت دستی است. محرک توسط یک اپراتور به چرخش در می‌آید تا مایع از آن عبور کند. به دلیل کارکرد دستی آن، نیاز یک اپراتور حس می‌شود.

شیر پروانه ای ویفری

قیمت شیرآلات پروانه‌ ای

قیمت انواع محصول پروانه‌ ای به عوامل متعددی مانند، اندازه و سایز بستگی دارد. کیفیت نیز یکی از پارامترهای مهم در تعیین قیمت این محصولات است. مجموعه هایپر تاسیسات به دلیل خرید مستقیم محصول از شرکت معتبر، قیمت مناسب‌تری نسبت به سایر رقبا دارد. برای مطلع شدن از قیمت دقیق شیرآلات صنعتی و اتصالات آن می‌توانید به هر بخش که مورد نیازتان است مراجعه کنید و قیمت را مشاهده بفرمایید. همچنین برای اطلاع از قیمت به روز و دقیق انواع شیرالات چدنی مجموعه ما می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید تا هم مشاوره دریافت نمایید و هم از قیمت مطلع شوید. تلاش صنعت ما این است که سفارشات مشتریان خود را با بالاترین و بهترین کیفیت به دست آن‌ها برسانیم و رضایت مشتری را جلب نماییم. ما در تلاش هستیم تا محصولاتمان را به روز نگه داریم، تا کاربران به روزترین محصولات را از ما خریداری نمایند.

بدون دیدگاه